13 Şubat 2014 Perşembe

Ambulanslar Ve Acil Sağlik Araçlari İle Ambulans

AMBULANSLAR VE ACİL SAĞLIK ARAÇLARI İLE  AMBULANS
 

HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
 

YAPILMASINA DAİR  YÖNETMELİK
 

MADDE 1 – 7/12/2006 tarihli ve 26369 sayılı Resmî Gazete’de  yayımlanan Ambulanslar ve Acil Sağlık Araçları ile Ambulans Hizmetleri  Yönetmeliğinin 7 nci maddesinin Birinci fıkrası aşağıdaki şekilde  değiştirilmiştir.
 

"(1) Kara ambulanslarından;
 

a) Acil yardım  ambulanslarında en az üç personelden oluşan bir ekip görev yapar. Ekipte en az  bir hekim veya ambulans ve acil bakım teknikeri, bir sağlık personeli ile bir  şoför bulunur. Ambulansta sürücülük görevini ambulans ve acil bakım teknikeri  (AABT) veya acil tıp teknisyeni (ATT) yürütebilir. Bu durumda şoför  bulundurulmaz. Hekim bulundurulmayan acil yardım ambulanslarında hasta kabininde  nakil esnasında hastaya müdahale etmek üzere görev yapan personelden en az biri  ambulans ve acil bakım teknikeri olmak zorundadır.
 

b) Hasta nakil  ambulanslarında en az bir sağlık personeli ve bir şoför olmak üzere iki personel  görev yapar. Ekipte şoför yerine bir ambulans ve acil bakım teknikeri (AABT)  veya acil tıp teknisyeni (ATT) çalıştırılabilir. Hasta nakli sırasında en az bir  sağlık personeli hasta kabininde bulunur.
 

c) Özel donanımlı  ambulanslarda, en az bir hekim ve bir sağlık personeli ile bir şoför olmak üzere  en az üç personel görev yapar. Ekipte şoför yerine bir ambulans ve acil bakım  teknikeri (AABT) veya acil tıp teknisyeni (ATT) çalıştırılabilir. Yoğun bakım  ambulanslarında çalışacak hekim ve sağlık personeli; Bakanlıkça onaylanmış  erişkin ileri yaşam desteği ve travma resüsitasyon kurslarını, yenidoğan  ambulanslarında çalışacak hekim ve sağlık personeli ise Bakanlıkça onaylanmış  çocuklarda ileri yaşam desteği kursunu başarı ile tamamlamış ve sertifika almış  olmak zorundadır."
 

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin ikinci  fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
 

"(2) Her ambulans servisi, en  az iki adet kara ambulansı ve ekibini bulundurmak zorundadır. Ambulans sayısı  beşin üzerinde olan ambulans servisleri, kullandıkları ambulanslardan herhangi  birinin geçici olarak hizmet dışı kaldığı durumlarda kullanılmak üzere her beş  adet ambulans için bir adet olmak üzere yedek ambulans bulundurabilir.  Bulundurulan yedek ambulans için ayrıca personel gerekmez. Ancak yedek  ambulansın hangi ambulansın yerine ve kaç gün süre ile kullanılacağı en geç bir  gün önce müdürlüğe bildirilir."
 

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 31 inci  maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde  değiştirilmiştir.
 

"c) Ambulans servisleri dışında, sağlık personeli  bulundurmayan veya bünyesinde sağlık birimi olmayan kurum ve kuruluşlar ambulans  işletemez."
 

MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin Geçici 2 nci maddesinin birinci  fıkrasında yer alan "bir yıl" ibaresi "iki yıl" olarak  değiştirilmiştir.
 

MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin ekinde yer alan EK–10/B  Ambulans/Acil Sağlık Aracı Denetleme Formunun 16 sıra numaralı satırından sonra  gelmek üzere aşağıdaki 17 sıra numaralı satır eklenmiş ve formun sonundaki (*)  açıklamasına 16 dan sonra gelmek üzere 17  eklenmiştir.
 
 

17
 

Ambulanslar/araçlar kayıtlı olduğu il dışında  kullanılıyor mu?
 
 

Evet /Hayır

-

Süresiz*
 
 
 

MADDE 6  – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 7 – Bu Yönetmelik  hükümlerini Sağlık Bakanı yürütür.
 
 

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî  Gazete’nin

Tarihi Sayısı

7/12/2006
       

 

KAYNAK: www.puuny.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder